Διπολισμός Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια Χρυσή Αυγή και "Πειρατές" εν όψει ?Διπολισμός Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια Χρυσή Αυγή και "Πειρατές" εν όψει ?

Μία νέα εταιρεία δημοσκοπήσεων έρχεται να  προστεθεί στην
Ελληνική αγορά.Η γερμανική
Das Institut in (Allensbach) με γραφεία και στην Θεσσαλονίκη,διεξήγαγε στο διάστημα  11-12 Σεπτεμβρίου τηλεφωνική δημοσκόπηση όπου έλαβαν μέρος 1.000 Έλληνες πολίτες ηλικίας 18 έως 65 ετών.


Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της ίδιας της εταιρείας με στόχο να εγκαινιάσει την παρουσία της στο χώρο των πολιτικών μετρήσεων.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής έρευνας εντυπωσιάζουν και στοιχειοθετούν ένα νέο πολιτικό σκηνικό όπου η αυτοδυναμία είναι εντελώς αδύνατη.

Στην έρευνα αυτή όπως τονίζει η ίδια η εταιρεία "είναι ορατή η διαφαινόμενη πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας (24,5%) και ΣΥΡΙΖΑ (24,0%)",με την πρωτιά να βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους.

Στην ίδια έρευνα, φαίνεται να εδραιώνεται σαν τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με το διψήφιο 11,5%,αφήνοντας στην τέταρτη/πέμπτη θέση να "μονομαχούν" το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 7,0%.

Μεγάλη εντύπωση κάνει το ποσοστό των "Πειρατών" με 2,5% που πλησιάζουν το όριο του 3% με εφικτό στόχο να είναι το όγδοο κόμμα που εισέρχεται στην βουλή,κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για το εν λόγω κόμμα,αποδεικνύοντας την όλο και μεγαλύτερη δυναμική που έχει καθώς αυξάνεται η διείσδυση των κοινωνικών δικτύων στα ελληνικά νοικοκυριά και αποτελεί την έκπληξη της δημοσκόπησης.

Το ΚΚΕ αυξάνει τα ποσοστά του στο 5,5% ανακτώντας μέρος των απωλειών του στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ενώ αντίθετα η ΔΗΜ.ΑΡ συρρικνώνεται στο 3,5% πληρώνοντας την κυβερνητική της σύμπραξη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται στο 1,5% σημειώνοντας δημοσκοπικό ρεκόρ,ενώ στο ψυχολογικό 1,0% συναντάμε τους Οικολόγους-Πράσινους και την Δημιουργία Ξανά.

Τέλος το 3,5% επιλέγει άλλα μικρότερα κόμματα,ενώ το σημαντικό 7,5% των αναποφάσιστων είναι καθοριστικό για τις εξελίξεις στην περίπτωση νέας εκλογικής αναμέτρησης σαν αποτέλεσμα της μη ψήφισης των νέων μέτρων από την Βουλή των Ελλήνων.
Η Das Institut  έδωσε στην δημοσιότητα μόνο την παρακάτω γραφική απεικόνιση,τονίζοντας ότι θα διαθέσει περισσότερα στοιχεία της έρευνας της,σε όποιον τα ζητήσει εντελώς δωρεάν,θέλοντας να εισέλθει στο ελληνικό χώρο με μία πρωτότυπη διαφήμιση των υπηρεσιών της και των αξιόπιστων πολιτικών μετρήσεων.

Kommentare

Kommentar veröffentlichen

Top 10

Codex Mariotti

Ponader, das muss ich jetzt mal loswerden....

Παραίτηση του Μιχάλη Πετρόπουλου