Posts

Es werden Posts vom September 16, 2012 angezeigt.

Διπολισμός Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια Χρυσή Αυγή και "Πειρατές" εν όψει ?

Bild
Διπολισμός Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια Χρυσή Αυγή και "Πειρατές" εν όψει ?

Μία νέα εταιρεία δημοσκοπήσεων έρχεται να  προστεθεί στην
Ελληνική αγορά.Η γερμανική
Das Institut in (Allensbach) με γραφεία και στην Θεσσαλονίκη,διεξήγαγε στο διάστημα  11-12 Σεπτεμβρίου τηλεφωνική δημοσκόπηση όπου έλαβαν μέρος 1.000 Έλληνες πολίτες ηλικίας 18 έως 65 ετών.


Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της ίδιας της εταιρείας με στόχο να εγκαινιάσει την παρουσία της στο χώρο των πολιτικών μετρήσεων.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής έρευνας εντυπωσιάζουν και στοιχειοθετούν ένα νέο πολιτικό σκηνικό όπου η αυτοδυναμία είναι εντελώς αδύνατη.

Στην έρευνα αυτή όπως τονίζει η ίδια η εταιρεία "είναι ορατή η διαφαινόμενη πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας (24,5%) και ΣΥΡΙΖΑ (24,0%)",με την πρωτιά να βρίσκεται στο όριο του στατιστικού λάθους.

Στην ίδια έρευνα, φαίνεται να εδραιώνεται σαν τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με το διψήφιο 11,5%,αφήνοντας στην τέταρτη/πέμπτη θέση να "μονομαχούν" το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτ…

Deutschlands Geschäfte mit griechischen Waffen

Bild
Deutschlands Geschäfte mit griechischen Waffen"EIN BERICHT AUS DEM ARCHIV DEN MAN IN ERINNERUNG BEHALTEN SOLLTE" Für das überschuldete Griechenland geht es im Moment um alles oder nichts: Rettung oder Rauswurf. In diesen Wochen entscheidet sich, ob das Land im Euro-Raum überlebt oder ob es zur Drachme zurückkehrt. Griechenland steht kurz vor der Pleite und wird mittlerweile mit Milliarden von der Europäischen Union gestützt. Zur desolaten Haushaltslage beigetragen haben jahrelang vollkommen überhöhte Rüstungsausgaben und Waffenkäufe. Und woher kamen die Waffen? Ein großer Teil ist „Made in Germany.“ Ausgerechnet der Sparmeister Europas ist in den vergangenen Jahren einer der größten Profiteure der griechischen Aufrüstungspolitik gewesen.

Während die Steuerzahler Griechenland mit Milliardenkrediten beistehen sollen, lebten griechische Politiker und Militärs ihren Waffenwahn aus. Kein anderes NATO-Land mit Ausnahme der USA gab gemessen am Bruttoinlandsprodukt so viel für Waff…

Η εκκόλαψη του αυγού», παλιά ιστορία, καινούρια εφαρμογή

Bild
Η εκκόλαψη του αυγού», παλιά ιστορία, καινούρια εφαρμογή
Οι νέοι ίσως να μην γνωρίζουν και οι παλιοί ίσως να έχουν ξεχάσει. Κάποιοι όμως έχουν μάθει από έξω και ανακατωτά την ιστορία. Το πώς εξελίχθηκε το NSDAP (Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια) καθώς αλώθηκε από τον Χίτλερ και τους υποστηρικτές του είναι μια «ιστορία» που σίγουρα η ΧΑ δεν έχει ξεχάσει. Το αντίθετο, την έχει μελετήσει πολύ καλά και το κυριότερο, την εφαρμόζει, σήμερα, στην χώρα μας, βήμα-βήμα, απαρέγκλιτα και ευλαβικά. Οι συσχετισμοί γίνονται σχεδόν αυτόματα. Με την ίδια σειρά και σε πολλές περιπτώσεις και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, χτίζουν το ίδιο ακριβώς προφίλ, αντικαθιστώντας μόνο τα σύμβολα, τους στόχους τους και την φρασεολογία τους. Η πρακτική είναι ίδια και απαράλλαχτη. Συγκεντρώσαμε κάποια από τα ιστορικά στοιχεία και τα αντιπαραβάλλουμε με το σήμερα. Δείτε τα, έχουν πολύ ενδιαφέρον, όχι τόσο για ένα ακόμα βαρετό μάθημα ιστορίας αλλά για μια…

Το Πειρατικό πνεύμα παρακάμπτει πολιτικούς και στερεότυπα.

Bild
Στ.Λειβαδίτης: Το Πειρατικό πνεύμα παρακάμπτει πολιτικούς και στερεότυπα. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 δημοσιεύτηκε άρθρο του Στάθη Λειβαδίτη στους Pirate Times με τίτλο: «The Pirate Spirit Detouring Around Politicians And Stereotypes», (Το Πειρατικό πνεύμα παρακάμπτει πολιτικούς και στερεότυπα). For the english version please klick here. Το άρθρο αφορά τη συνάντηση Γερμανών και Ελλήνων Πειρατών που έγινε στην πλατφόρμα του Mumble τον Αύγουστο 2012.
Η συνάντηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία των Γερμανών Πειρατών και είχε τίτλο: «Ελλάδα: τι πραγματικά συμβαίνει» (Greece: what is really happening) Οι Pirate Times είναι το ειδησεογραφικό τμήμα (News Services) της Pirate Parties International, Διεθνούς των Κομμάτων Πειρατών.
Από τον Αύγουστο του 2012, ο Στάθης Λειβαδίτης είναι μέλος της συντακτικής ομάδας (Press Team) των Pirate Times. Ως συνοδευτική φωτογραφία του άρθρου, επιλέχθηκε η σημαία του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Το άρθρο: http://piratetimes.net/the-pirate-spirit-detouring-a…