Οι "Πειρατές" γιόρτασαν τα πρώτα τους γενέθλια

Οι "Πειρατές" γιόρτασαν τα πρώτα τους γενέθλια

Στις 18/01/2013 ο προεδρεύων της Λοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, βρέθηκε στην εκπομπή της Ιωάννας Μουτσανά, "ΣΤΟΠ ΚΑΡΕ", στο τηλεοπτικό κανάλι STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Το σχετικό άρθρο για αυτή την συνέντευξη αναρτήθηκε στο site του καναλιού (πηγή: lamiastar.gr, "Οι "Πειρατές" γιόρτασαν τα πρώτα τους γενέθλια", 18/01/2013):

Τα πρώτα του γενέθλια γιόρτασε τις προηγούμενες μέρες το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδας. Ο Ευβοέας στην καταγωγή, πρόεδρος Στάθης Λειβαδίτης παρουσίασε στην εκπομπή ΣΤΟΠ ΚΑΡΕ και την Ιωάννα Μουτσανά,
Τις επικαιροποιημένες θέσεις και αρχές του κόμματος όπως αυτές εξακολουθούν να διαμορφώνονται μέσα από δημόσια διαβούλευση με τα μέλη του. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λειβαδίτης «λύση δεν είναι η ανατροπή της κυβέρνησης αλλά η αλλαγή πολιτικής και η ανάπτυξη που μπορεί να έρθει μέσα από απλές πολιτικές... αλλά με πρωταγωνιστές εμάς τους ίδιους».
Δείτε το σχετικό video στο webtv.lamiastar.gr.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή αφιέρωμα στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδος στη σελίδα του ΣΤΟΠ ΚΑΡΕ στο webtv.lamiastar.gr.
----------------------------------------------
Το βίντεο της συνέντευξης ανένηκε στον ιστότοπο του καναλιού:
Πρώτα γενέθλια για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (video)
στο STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παραθέτουμε την καταγραφή των τίτλων που "έπεσαν" στην αρχή της εκπομπής πριν ξεκινήσει η συνέντευξη:
[Εκπομπή - Τίτλοι εισαγωγής]
[00:00:00] ΣΤΟΠ ΚΑΡΕ με την Ιωάννα Μουτσανά
[00:00:26] Οι λέξεις “πειρατεία” και “πειρατής” προέρχονται από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα “πειράω”΄[1] που σημαίνει προσπαθώ, δοκιμάζω
[00:00:35] Στην Ευρώπη του 16ου και 17ου αιώνα τα ευρωπαϊκά βασίλεια ασκούσαν μια απολυταρχική και καταπιεστική πολιτική προς όλους τους τομείς της κοινωνίας με αποτέλεσμα να αμβλύνονται συνεχώς οι κοινωνικές ανισότητες προς όφελος της αριστοκρατικής ελίτ και μεγάλα κοινωνικά στρώματα να ζουν στην εξαθλίωση.
[00:00:48] Η καθολική εκκλησία με αιχμή του δόρατος την Ιερά Εξέταση, δαιμονοποιούσε κάθε θετική σκέψη και πράξη, που είχε ως στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας ή την διαφορετικότητα στα θρησκευτικά πιστεύω του κάθε ατόμου.
[00:00:57] Κάτω από τον κλοιό των δυο αυτών πόλων εξουσίας, η κοινωνία ασφυκτιούσε και προσπαθούσε να βρει τρόπους διεξόδου από το θανατηφόρο αυτό εναγκαλισμό.
[00:01:06] Πολλοί βρήκαν καταφύγιο στην πειρατεία, όπου ελεύθερα πλέον μπορούσαν να εκφράσουν την πολιτική και θρησκευτική διαφορετικότητά τους.
[00:01:10] Οι πειρατές είχαν κηρύξει πόλεμο στους παραδόπιστους ηγεμόνες, στην αδηφάγα αριστοκρατική ελίτ, στην άπληστη εκκλησιαστική εξουσία, στην ίδια την κοινωνία που τους περιθωριοποίησε.
[00:01:22] Οι πειρατές αποζητούσαν αυτό που κάθε άνθρωπος επιδιώκει στην ζωή του... Ελευθερία
[00:01:306] Γι' αυτό σήμερα μας έλκουν οι πειρατικές ιστορίες. Μας σαγηνεύουν γιατί συμβολίζουν αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για μας.
[00:01:38] Μια ελεύθερη ζωή, απαλλαγμένη από την καταπίεση του χρόνου, της εξουσίας και του χρήματος.
[00:01:54] Έγινα Πειρατής γιατί η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται, με το χειρότερο τρόπο.
[00:01:57] Τη θέση των βασιλιάδων ανέλαβαν κυβερνήσεις που δεν νοιάζονται για το καλό του λαού τους και τον οδηγούν στην εξαθλίωση.
[00:02:02] Γιατί η αριστοκρατία της εποχής εκείνης αντικαταστάθηκε από αδηφάγες εταιρίες που ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος τους και γιατί η Ιερά Εξέταση άλλαξε όνομα και ονομάζεται πλέον “Αγορές” και “Τράπεζες”.
[00:02:09] Έγινα Πειρατής, γιατί θέλω να μπορώ να κοιτάω τα παιδιά μου στα μάτια και να τους λέω ότι προσπάθησα να έχουν ένα καλύτερο αύριο
[00:02:17] και όχι να απολογούμαι για την αδράνεια και την καμμένη γη που τους παρέδωσα.
[00:02:26] Έγινα Πειρατής, γιατί δεν ψάχνω ένα πεφωτισμένο ηγέτη με με οδηγήσει.
[00:02:32] Ψάχνω ένα αφυπνισμένο σύνολο που θέλει να προσπαθήσει να πάρει πίσω αυτά που του στέρησαν. [00:02:38] Αξιοπρέπεια και Ελευθερία. Είμαι τυχερός που το βρήκα... Κόμμα Πειρατών Ελλάδας www.pirateparty.gr
Σχετικά και Παραπομπές:
[1] από το Βικιλεξικό, το ελεύθερο λεξικό
Ετυμολογία: πειράω < πεῖρα
Ρήμα: πειράω
1. αποπειρώμαι, δοκιμάζω, επιχειρώ, κάνω πείραμα, προσπαθώ, πιο σύνηθες μεσοπαθητικό πειράομαι,
3. δοκιμάζω την τύχη μου,
4. εξετάζω την αξιοπιστία κάποιου, τον δοκιμάζω
Συγγενικές λέξεις
πειράζω
πειραστικός (δοκιμαστικός)
πείρασις-εως (απόπειρα αποπλάνησης)

Kommentare

Top 10

Codex Mariotti

Ponader, das muss ich jetzt mal loswerden....

Παραίτηση του Μιχάλη Πετρόπουλου