"RESTART" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Engels, Barbato, Veronina, Mariotti

"RESTART" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΟΤΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ BOCHUM

Την περίοδο της εσωστρέφειας, που τους κόστισε σε δημοτικότητα αλλά και πικρόχολα σχόλια από τα ΜΜΕ, άφησαν πίσω τους οι Γερμανοί Πειρατές με μια εντυπωσιακή συνέλευση στο Bochum στην οποία συμμετείχαν μαζικά 2.000 μέλη, κάνοντας ένα "restart" που το είχαν ανάγκη εδώ και καιρό! Στο Bochum βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 24 & 25 Νοεμβρίου, και ο Γιώργος Μαριόττι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και ταυτόχρονα μέλος του Κόμματος Πειρατών Γερμανίας και μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του:

"Η συμμετοχή 2.000 Πειρατών δείχνει τη θέληση του κόσμου για συμμετοχή. Στις εργασίες του Ομοσπονδιακού Συνεδρίου των Γερμανών Πειρατών, οι επιτροπές χαίρονταν να συναγωνίζονται η μία την άλλη, είχαν αγωνία για την έκβαση της ψηφοφορίας και προσπαθούσαν να πείσουν τους Πειρατές να υποστηρίξουν τις προτάσεις τους, μοιράζοντας φωτοτυπίες με τις θέσεις τους και στέλνοντας μηνύματα και ανακοινώσεις.

Είχαν πάθος και το έδειχναν, γιατί θέλουν να διαμορφώσουν και να χτίσουν τις θέσεις του κόμματος τους. Οι ομάδες εργασίας πάλεψαν με τα κείμενα, επί μήνες, μέχρι αργά το βράδυ σε συνεδρίες τηλεδιάσκεψης μέσω Mumble, που είναι από τους πρωταρχικούς τρόπους εργασίας του Γερμανικού κόμματος Πειρατών, καθώς και σε διάφορες συναντήσεις και συσκέψεις είτε ψηφιακά είτε φυσικά. 

 O Martin Delius βουλευτής στο κοινοβούλιο Βερολίνου των Γερμανών και ο Γιώργος Μαριόττι.
Στο συνέδριο αποδείχθηκε ότι οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων είναι χρονοβόρες, γίνονταν πολλές ενστάσεις αλλά και προτάσεις αστείες, όπως αυτή για το "time machine", "τη μηχανή του χρόνου" που τέθηκε από Πειρατή και απασχόλησε το Σώμα των Μελών επί μιάμιση ώρα, όμως έτσι λειτουργεί στην πράξη η άμεση δημοκρατία. Δεν μπορείς να αγνοήσεις ένα θέμα ή μια ένσταση όταν τίθενται. Οι Γερμανοί Πειρατές μετράνε 6 χρόνια εμπειρίας από τις ψηφοφορίες και τη λειτουργία των εργαλείων διαβούλευσης και επικοινωνίας. 

Για την αντιμετώπιση της καθυστέρησης στη λήψη των αποφάσεων, ένα θέμα κοινό σε όλα τα κόμματα Πειρατών, οι Γερμανοί προσανατολίζονται στα ηλεκτρονικά συνέδρια και το Liquid Feedback, που το οραματίζονται σαν ένα "Διαρκές Όργανο" που θα συνεδριάζει συνέχεια και θα είναι ρευστό, όπως είναι και ο τίτλος του. Θα αλλάζει και θα διαμορφώνεται συνεχώς και συγχρόνως, δεν θα πρέπει να καθυστερεί τόσο πολύ στη σύνταξη ενός προγράμματος θέσεων και αρχών. Ένα ψηφιακό κόμμα, όπως οι Πειρατές, χρειάζεται επιτάχυνση διαδικασιών.

Η εικόνα της Διοικούσας Επιτροπής ήταν η καλύτερη δυνατή και τα μέλη της φάνηκαν ενωμένα. Έκαναν απολογισμό δράσης, ζήτησαν συγγνώμη για την εικόνα των Πειρατών και υποσχέθηκαν εγρήγορση εν' όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2013. Είναι γεγονός ότι υπάρχει επιτέλους ένα οικονομικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε από τα μέλη και αυτό είναι το όπλο που έλειπε από το οπλοστάσιο τους εδώ και καιρό. Και όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει και πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή πολιτική επίσης. 
Δύο μέλη των Διοικουσών Επιτροπών, ο Johannes Ponader των Γερμανών και ο Γιώργος Μαριόττι των Ελλήνων Πειρατών.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με βουλευτές και μέλη των Γερμανών Πειρατών αλλά και από άλλες χώρες. Οι Πειρατές βουλευτές του Βερολίνου, έδειξαν ιδαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά θέματα και ειδικά ο Martin Delius, μου μετέφερε ότι είναι υπέρ των ελληνικών θέσεων σε ψηφοφορίες που αφορούν τη χώρα μας. Εντυπωσιακό το γεγονός της προσχώρησης του Ιταλού βουλευτή Fransesco Barbato στο Κόμμα Πειρατών Ιταλίας! Σε συζήτηση που είχαμε, περιέγραψε το πόσο πολύ εμπνεύστηκε από την ιδεολογία των Πειρατών και διαχώρισε τη θέση του στην ιταλική βουλή. Η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και ενθουσιώδης, ειδικά στις ψηφοφορίες και η διοργάνωση του συνεδρίου πολύ καλή."

http://pressfreedotnet.blogspot.com/2012/11/parteien-piraten-wollen-menschliche.html

Kommentare

Top 10

Codex Mariotti

Ponader, das muss ich jetzt mal loswerden....

Παραίτηση του Μιχάλη Πετρόπουλου