Συνθηκολόγηση - Surrender -Kapitulation PPGR

Συνθηκολόγηση - Surrender -Kapitulation PPGR

Οι παραιτήσεις ιδρυτικών μελών και διοικούσας επιτροπής συνεχίζονται.

Το ιδρυτικό μέλος  Νο. 34  Ιωάννης Μοτσάκος παραιτείται ως  μέλος του κόμματος επίσης και σημαδιακό το ιδρυτικό μέλος 200 (που συμπλήρωσε την υποχρεωτική λίστα για τον Άριο Πάγο) η κυρία Αθανασάκη και υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας στις εκλογές του 2012 η οποία σημείωσε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμά.

Επίσης παραιτήθηκε το μέλος Τακλής Χρήστος από την διοικούσα επιτροπή και συντονιστής επιτροπής περιβάλλοντος με εξαιρετικές αποδόσεις στον τομέα αυτό.


Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις των παραιτηθέντων:

Yiannis Motsakos

Προς την Διοικούσα Επιτροπή,
εγώ ο Ιωάννης Μοτσάκος με την γραπτή αυτή δήλωση θέτω την παραίτηση μου από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.
Σας παρακαλώ διαγράψτε με από όλες της λίστες επικοινωνίας και από της πλατφόρμες του Κόμματος.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την παρέα που είχαμε τον τελευταίο χρόνο και για φίλους, αλλα και "εχθρούς" που έκανα.
Ήταν όλο αυτό μια εμπειρία για μένα που με τα 37 μου χρονια αποφάσισα να ασχοληθώ ως ενεργός πολίτης με την Πολιτική σκηνή της χώρας και ως μέλος ενός πολιτικού κόμματος.

Μπήκα στο Κόμμα Πειρατών επειδή με εκφράζει η ιδεολογία του και όχι για να κάνω φίλους (άσχετος εάν έκανα), σίγουρα έχω ένα σορό αλλα πράγματα να κάνω και δεν είμαι αργόσχολος.
Αλλα δυστυχώς η πορεία του κόμματος βρίσκετε σε αδιέξοδο και όσο και κρίβεστε πίσω από το δάχτυλο σας πρέπει να το δείτε.
Ο κόσμος που μας ψήφισε, για τον λόγο που κάναμε την ιδρυτική μας διακήρυξη και πολλοί από εσάς το ξεχάσατε:"...την τρέχουσα πραγματικότητα και τις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας."
Ποια είναι η τρέχουσα πραγματικότητα; Ποίες είναι οι ανάγκες της κοινωνίας;
Τα πειρατικά κόμματα έχουν κάποιες αρχές, αλλα μας κάνει αυτό να μην ασχολούμαστε με την κοινωνία γύρω μας; Τότε είπατε ψέματα! Αυτοί που αποδέχτηκαν την διακήρυξη αυτή και ασχολούνται μονο με το διαδίκτυο, όταν ο κόσμος δεν έχει ούτε ρεύμα για να άνοιξη τον υπολογιστή του, ζει εκτος πραγματικότητας και όνειρα θερινής νυκτός.
Πειρατικό τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης δεν βρήκατε; δεν υπάρχει η´ δεν είστε άξιοι να τον βρείτε; Μέσα από της πειρατικές αρχές έχετε την δυνατότητα να κάνετε τα πάντα, αλλα δεν έχετε την θέληση!
Η αθρώπινη αδυναμία και ο χαρακτήρας, η προσωπικές διαμάχες και τα παιχνιδάκια βρίσκονται στο επίκεντρο των ασχολιών του κόμματος, από το να υπάρξει δημιουργικό, πολιτικο και παραγωγικό έργο.
Η πειρατική ιδέα συνεχίζει φυσικά να με εκφράζει και ελπίζω να τα συναντηθούν οι δρόμοι μας στο μέλλον.
Αλλα αυτήν την στιγμή μου είναι αδύνατο να ανεχτώ το επίπεδο προνυπιου στο κόμμα.

Πάντα πειρατικά,
Ιωάννης Μοτσάκος

Παραίτηση από την Διοικούσα Επιτροπή

Δημοσίευσηαπό kailor » 10 Απρ 2013, 14:26
Με αυτή την επιστολή υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος της Διοικούσας Επιτροπής.

Δέχτηκα με μεγάλη χαρά την θέση στην Δ.Ε. ελπίζοντας να βοηθήσω στο έργο του Κόμματος μέσα από την Δ.Ε. αλλά όταν βλέπω πια ξεκάθαρα ότι τα μισά μέλη του κόμματος λένε ότι πάμε μια χαρά και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο, ενώ τα ενεργά μέλη εγκαταλείπουν το ένα μετά το άλλο με αποτέλεσμα να έχουν μείνει καμιά 15αριά, από την άλλη να βλέπω ότι όλοι φοβούνται να πάρουν έστω και μια πρωτοβουλία έτσι όπως έχουμε καταλήξει μετά το συνέδριο, αλλά και άλλους να παραμένουν στάσιμοι για να δουν τι θα γίνει το κόμμα και που θα καταλήξει σε ιδεολογικό προσανατολισμό για να δουν οι ίδιοι τι θα κάνουνε , με μέλη που δεν έχουν καν να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή και υπόλοιπα μέλη να είναι στον κόσμο τους και να μην έχουν ιδέα για την κρίση και να λένε αύξηση της εισφοράς των 12€.

Και όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω η Δ.Ε. είναι υπεύθυνη για τον σωστό συντονισμό του Κόμματος αλλά και να ξεκαθαρίσει οποιονδήποτε προσανατολισμό, σκοπό ή ότι άλλο προκύψει για την οργάνωση του κόμματος, και την σωστή λειτουργία του, αλλά βλέπω με μεγάλη μου λύπη ότι κανένας δεν έχει σκοπό να αλλάξει κάτι σε αυτό και σε πολλούς αρέσει που είμαστε έτσι, αλλά σε εμένα όχι. Έτσι δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της Δ.Ε. και να μην κάνουμε τίποτα ουσιαστικό απλώς να περιμένουμε δεν ξέρω και εγώ τι. Καλύτερα να μην είχα δεχτεί ποτέ αυτή την θέση, αλλά πίστεψα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.

Δεν νιώθω ότι ανήκω πια μέσα στο Κόμμα, και μέχρι τέλους αυτού του μήνα έχω σκοπό να παραιτηθώ και από μέλος του κόμματος.

Ευχαριστώ τα μέλη της Δ.Ε. έστω για αυτή την σύντομη συνεργασία που είχαμε. Και εύχομαι όποιος αναλάβει να αντέξει και να καταφέρει να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο πάντα.

Τακλής Χρήστος


... but the show must go on! And the show goes on ;-)  That's for sure.


Info:

http://pressfreedotnet.blogspot.com/2013/02/blog-post_17.html
http://pressfreedotnet.blogspot.com/2013/02/mein-rucktritt-aus-dem-vorstand-der.html
http://pressfreedotnet.blogspot.com/2013/02/blog-post_25.html
http://pressfreedotnet.blogspot.com/2013/02/eine-partei-und-ihre-farbe-meinname-ist.html

Kommentare

Top 10

Codex Mariotti

Ponader, das muss ich jetzt mal loswerden....

Παραίτηση του Μιχάλη Πετρόπουλου