ΟΧΙ ΣΤΟ TTIP

 
Τι είναι το ΤΤΙΡ ; -  * Transatlantic Trade and Investment Partnership*  Υπερατλαντική Συνεργασία Εμπορίου και Επενδύσεων 

Το διαδίκτυο συνδέει όλα τα μέρη του κόσμου. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζητούν ανοικτή πρόσβαση στην γνώση και τη συμμετοχή .

Έτσι όμως οι  διεθνείς εταιρείες βλέπουν  να κινδυνεύει  το επιχειρηματικό τους  μοντέλο,   . Φοβούνται την πλήρης απώλεια της εξουσίας τους.

Οι εμπορικές συμφωνίες , όπως τα TRIPS Trade-related Aspects of Intellectual Property Rights (Συμφωνίες για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στον τομέα του εμπορίου) και άλλα, σηκώνουν φράχτες .

Αντιπροσωπεύουν την αντιδημοκρατική εξουσία των εταιρειών και   την αδιαφάνεια  τους.
  
Προστατευμένοι  από την κάλυψη των μέσων μαζικής ενημέρωσης και  την μη συμμετοχή των πολιτών ,  διαπραγματεύεται σήμερα το ΤΤΙΡ ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη :

 Αντικείμενο της είναι μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει την  μεγαλύτερη ζώνη ελεύθερων συναλλαγών στον πλανήτη .

ΤΤΙΡ, απειλεί με τρομερές αλλαγές  την Ευρώπη : τα δικαιώματα των εργαζομένων , η εποπτεία των τραπεζών όπως και η προστασία του περιβάλλοντος  θα υποστούν μεγάλη ρήξη  σε σχέση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα , οι ορμόνες στο κρέας και το χλώριουχο κοτόπουλο θα καταλήγουν στο τέλος στα πιάτα μας .

Τα πρότυπα βιομηχανίας των Η.Π.Α  θα  επιτεθούν στην  ευέλικτη Γεωργία μας .

Θα παρέχουν δικαιώμα  μηνύσεων  και υψηλοτάτων αποζημιώσεων  αξίας από τις εταιρίες, οι οποίες θα απειλούν τις τοπικές αγορές  και τα  δικαιώματα των πολιτών . Κατόπιν θα είναι  η ευρωπαϊκή πολιτική προστασία προσωπικών δεδομένων  άκυρη .


ΌΧΙ ΣΤΟ ΤΤΙΡ – Αλλά ναι για μια δημόσια διαπραγμάτευση και παγκόσμια  συμφωνία υπό ευρεία δημοκρατικής συμμετοχής .
ΌΧΙ ΣΤΟ ΤΤΙΡ - Πρώτα ο  άνθρωπος , και μετά οι  οι αγορές
ΌΧΙ ΣΤΟ ΤΤΙΡ επειδή ο κόσμος ανήκει σε όλους μας !PETITION: https://www.campact.de/ttip/appell/teilnehmen/
 

Kommentare

Top 10

Codex Mariotti

Ponader, das muss ich jetzt mal loswerden....

Παραίτηση του Μιχάλη Πετρόπουλου