Ένα χρόνο Κίνημα οι Πειρατές.

Ένα χρόνο Κίνημα οι Πειρατές. 

Ο καιρός πέρασε πολύ γρήγορα. Την πρώτη Μαΐου 2013, πολλά πρώην μέλη από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ανακοινώσαμε την απόσχιση μας και την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου κόμματος Πειρατών, με στόχο την αλλαγή των Ελληνικών δεδομένων. Καταλήξαμε σε αυτό, μετά την πλήρη απογοήτευση μας από την αλλαγή κατεύθυνσης που ακολουθούσε το Πειρατικό κίνημα στην Ελλάδα, δηλαδή την πλήρη απάθεια για τα κοινωνικά προβλήματα και μοναδική θεματολογία του το διαδίκτυο. . 

Σε αυτό τον ένα χρόνο σαν κίνημα καταφέραμε πολλά πράγματα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας άρχισαν να ενδιαφέρονται για τα κοινά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας και το σημαντικότερο να καταλαβαίνουν ότι η τεχνολογία μπορεί να τους δώσει τη φωνή που χρειάζεται η κοινωνία μας. Σιγά-σιγά συνειδητοποιούν ότι μπορούν να παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν. 

Οι νίκες μας και τα έργα μας αυτό τον έναν χρόνο: 

Πλήρης πρόταση για την εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στην Ελλάδα 

Είμαστε οι πρώτοι που δημιουργήσαμε μια πλήρη πρόταση η οποία περιέχει μάλιστα και 2 τρόπους εφαρμογής της Άμεσης Δημοκρατίας στην Ελλάδα. 

Ο πρώτος τρόπος είναι ημί-ηλεκτρονικός, ο οποίος προβλέπει τη χρήση μηχανημάτων σαν αυτά που υπάρχουν στα προποτζίδικα. Σε αυτά μπορούν να ψηφίζουν οι πολίτες και τα αποτελέσματα να μεταφέρονται ηλεκτρονικά και άμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ο δεύτερος τρόπος είναι ο πλήρης ηλεκτρονικός, ο οποίος θα παρέχει στους πολίτες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας πρόσβαση να ψηφίζουν, από όπου και εάν βρίσκονται, αρκεί να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. 

Η πρόταση μας αναφέρεται σε δημοψηφίσματα και πρωτοβουλίες πολιτών. 

Με μεγάλη μας χαρά και ενθουσιασμό είδαμε πολλά αμεσοδημοκρατικά κινήματα, ομάδες, παρατάξεις αλλά και κόμματα να υιοθετούν την πρόταση μας για την εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας! 


Συμμετοχή μας στην Συμμαχία Αμεσοδημοκρατών 

Η ομάδα ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ δημιουργήθηκε, προκειμένου να υπάρξει έμπρακτη και ουσιαστική συνεννόηση μεταξύ αμεσοδημοκρατικών κινημάτων και κινήσεων για τη συγκρότηση ενός μεγάλου αμεσοδημοκρατικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. 

Οι Πειρατές από την πρώτη στιγμή συμμετέχουμε, όσο πιο ενεργά μπορούμε, στην Συμμαχία Αμεσοδημοκρατών διότι πιστεύουμε ότι μόνο με συμμαχίες και ξεκάθαρους στόχους μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. 

Είμαστε σε στενή επαφή με κινήματα, κινήσεις πολιτών και κόμματα. Στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσουμε και τα αποτελέσματα της επίσημης αυτής συνάντησης. 

Η ιστοσελίδα της Συμμαχίας: http://www.pripol.org/ 
Το group στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/dikokratia/ 

Συνεργασία με το Loomio για δημιουργία ενός project Άμεσης Δημοκρατίας 

Μια φιλόδοξη προσπάθεια αλλαγής στα Ελληνικά δεδομένα ξεκινήσαμε οι Πειρατές. Ένα project, πείραμα για την εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας στην Ελλάδα. Δημιουργήσαμε περίπου στις 
460 ξεχωριστές ομάδες στο Loomio (πλατφόρμα διαβουλεύσεων και λήψης αποφάσεων), για κάθε Δήμο, Περιφέρεια, κλπ. Στόχος μας η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, ώστε οι αποφάσεις τους να αποτελούν πίεση προς τους εκάστοτε τοπικούς άρχοντες. 

Αναλυτικά για το project μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://www.pirata.gr/2/post/2014/03/-loomio.html 
Και την ιστοσελίδα, όπου μπορείτε και να δηλώσετε ενδιαφέρον σε κάποια ομάδα, μπορείτε να την δείτε στο http://www.ade.gr/ 

Επιστολές που ασκήθηκαν πιέσεις 

* Επιστολή προς όλα τα πειρατικά κόμματα να σεβαστούν το επίσημο όνομα FYROM και όχι Macedonia για το γειτονικό πειρατικό κόμμα, όσο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επίλυσης του. 

* Επιστολή προς τους Ευρωβουλευτές να ψηφίσουν για την ουδετερότητα του διαδικτύου και να σώσουν το διαδίκτυο

Kommentare

Top 10

Codex Mariotti

Ponader, das muss ich jetzt mal loswerden....

Παραίτηση του Μιχάλη Πετρόπουλου