Διάφορες προσβολές

Aπο antibaskin (Wikipedia)
..Δυστυχώς το επίπεδο του σουηδικού λόμπυ έφτασε και εδώ μέσα στην βικιπεδια. Οι παραπάνω προσβολές μου θύμισαν τα λόγια μιας από τις επώνυμες παραιτήσεις που έγιναν στο κόμμα των πειρατών. Λόγια που αξίζει να διαβάσουν και οι βικιπεδιστές, πριν αποφασίσουν για το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το κόμμα.
Αξίζει πιστεύω επίσης να παραθέσουμε εδώ μέσα αυτούσια και κάποια από τα λόγια αυτής της ΕΠΩΝΥΜΗΣ παραίτησης που έγινε στις 24/2/2013 (βλέπε http://pressfreedotnet.blogspot.gr/2013/02/blog-post_25.html) :
Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι σε ένα κόμμα που πλέον δεν με καλύπτει και δεν μπορεί να προσφέρει στον κόσμο αυτά που ο κόσμος θέλει. Με δυσκολία γράφω αυτή την επιστολή διότι οι μνήμες που έχω από το κόμμα είναι νωπές. Δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη προσπάθεια δημιουργίας αυτού του κόμματος το 2009 αλλά ούτε και την πρώτη ιδρυτική συνάντηση του 2011 στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη αλλά ούτε και την δημιουργία του κόμματος τον Γενάρη του 2012.
Δεν διαφωνώ με το καταστατικό και τις αρχές του κόμματος μας και των πειρατών αλλά το αντίθετο, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι όσοι συμβάλαμε στην δημιουργία αυτού του κόμματος είμαστε κοινωνοί των πειρατικών αρχών τις οποίες πιστεύαμε και πιστεύουμε γι’ αυτό και βρεθήκαμε όλοι μαζί και δημιουργήσαμε αυτό το κόμμα διαθέτοντας πολύ κόπο, πολύ χρήμα και πολλές ώρες σκληρής δουλειάς και με περηφάνια δείξαμε το πρόσωπό μας έξω στον κόσμο χωρίς να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν.
Η διαφωνία μου όμως είναι αλλού και έχει άλλες αιτίες. Η μία και ίσως η σοβαρότερη είναι ότι μέσα στο κόμμα δυστυχώς πολλά άτομα δεν σέβονται τον άλλο και χρησιμοποιούν βωμολοχίες για να απαξιώσουν, να φιμώσουν και να μειώσουν τον άλλον. Δεν μπορεί σε ένα κόμμα το οποίο θέλει να λέγεται δημοκρατικό να βασιλεύουν η ανομία, η απαξίωση, οι τραμπουκισμοί, οι προπηλακισμοί, η διαπόμπευση, η υπομόνευση των εσωτερικά διαφωνούντων μέσα στο κόμμα και να υπάρχει αντιδημοκρατική συμπεριφορά δηλαδή χούντα και φασισμός. Δεν μπορεί μέσα σε ένα πειρατικό κόμμα το οποίο θα πρέπει να είναι δημοκρατικό οι συνομιλίες να καταγράφονται και να παρακολουθούνται καθώς να υποκλέπτονται τα ψευδώνυμα μελών του κόμματος μέσα από τα εργαλεία του κόμματος λες και είμαστε στην Ελλάδα της περιόδου 1967-1974.
Πού είναι η δημοκρατία που ονειρευόμαστε σαν κόμμα? Με αυτούς τους τρόπους θα δείξουμε στον κόσμο αυτά που πιστεύουμε και θα τον καλέσουμε να έρθει μέσα στο κόμμα μας και να μας στηρίξει? Με αυτούς τους φασιστοειδείς τρόπους θα κάνουμε πράξη την άμεση δημοκρατία που ονειρευόμαστε σαν κόμμα? Με αυτούς τους φασιστοειδείς τρόπους θα πάμε την χώρα μας μπροστά και θα προσπαθήσουμε να την βγάλουμε από το αδιέξοδο που είναι σήμερα? Που είναι ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοκατανόηση, η στήριξη και η αλληλοβοήθεια των μελών μέσα στο κόμμα? Αυτά δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον μέσα στο κόμμα και οι πράξεις μας, μας οδηγούν στο να γίνει το κόμμα ένα φασιστικό και ακροδεξιό κόμμα και όχι ένα αμεσοδημοκρατικό κόμμα.
Η δεύτερη διαφωνία μου είναι η απουσία του κόμματος από τα προβλήματα της χώρας μας. Προφανώς δεν είμαστε το πειρατικό κόμμα της Σουηδίας που έχει μόνο 3 θέσεις ( τις 3 βασικές πειρατικές αρχές δηλαδή) και δεν έχει θέσεις στα υπόλοιπα ζητήματα. Εμείς όμως ζούμε στην Ελλάδα η οποία έχει τρομακτικά προβλήματα και ο κόσμος θέλει λύσεις γι’ αυτά τα προβλήματά του. Δυστυχώς όμως το κόμμα μας δεν μπορεί να του προσφέρει λύσεις πλέον και αυτό το κάνει ίδιο με τα είδη υπάρχοντα κόμματα τα οποία πλέον δεν προσφέρουν τίποτα στην χώρα μας και σε κανέναν. Ο κόσμος θα ήθελε ένα κόμμα που να του προσφέρει λύσεις αν όχι σε όλα τα προβλήματά του, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο μέρος τον προβλημάτων του. Εμείς με το μόνο που ξέρουμε να ασχολιόμαστε είναι το διαδίκτυο και οι 3 θέσεις του κόμματος πειρατών της Σουηδίας και θέλουμε να προβάλλουμε μόνο αυτές. Αυτό είναι όμως μέγα λάθος το οποίο μόνο κακό μας κάνει και όχι καλό. Δυστυχώς αυτή την στιγμή το κόμμα είναι σαν τον Τιτανικό που ενώ βυθίζεται εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι για να κάνουμε κάτι μήπως και σωθούμε αλλά πηγαίνουμε και εμείς στον πάτο του ωκεανού μαζί του. Δυστυχώς εφόσον θέλουμε να έχουμε μόνο τις 3 βασικές πειρατικές θέσεις και όχι θέσεις σε όλα τα ζητήματα δεν θα έπρεπε να δημιουργήσουμε αυτό το κόμμα.
Η τρίτη και τελευταία μου διαφωνία έχει να κάνει με την Επιτροπή Διαιτησίας που ενώ θα έπρεπε να στηρίζει τα μέλη και να διώχνει από το κόμμα όσους εκτρέπονται και παραφέρονται και δημιουργούν προβλήματα μέσα στο κόμμα, αντίθετα αυτούς τους στηρίζει και τους επικροτεί. Πού είναι η δημοκρατία μέσα σε αυτή την επιτροπή? Που είναι η αντικειμενική κρίση και η παραδειγματική τιμωρία όσων παρεκτρέπονται και δημιουργούν πολλά προβλήματα μέσα στο κόμμα με αποτέλεσμα αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα να χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού από αυτή την Επιτροπή και όχι διαπόμπευση και διαγραφή από το κόμμα? Δυστυχώς ενώ αυτή η Επιτροπή θα έπρεπε να είναι δημοκρατική, αντίθετα έχει γίνει πιο φασιστοειδής και από τους ήδη υπάρχοντες φασίστες μέσα στο κόμμα.
Νομίζω τα παραπάνω λόγια ενός επώνυμου παραιτηθέντος ιδρυτικού μέλους, θα βοηθήσουν τους βικιπεδιστές να διαμορφώσουν το λήμμα του κόμματος, ώστε να προσεγγίσει περισσότερο στην αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβηκε και συμβαίνει μέσα σε αυτό το κόμμα. Antibaskin (συζήτηση) 23:00, 4 Μαΐου 2014 (UTC)

πηγή:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7:%CE%9A%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1_%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

Kommentare

Top 10

Codex Mariotti

Ponader, das muss ich jetzt mal loswerden....

Παραίτηση του Μιχάλη Πετρόπουλου